App Nieuws

Een eitje?

By december 21, 2017 No Comments

Nadat we het idee hadden opgevat om onze eigengemaakte apps in de appstore te zetten stonden we voor een ‘leuke’ klus. Alle apps moesten namelijk opnieuw gebouwd worden.

Een app maken voor je eigen kind is 1, maar een app die in meerdere talen beschikbaar is, op zowel verschillende tablets als telefoons goed leesbaar is en waar iedereen zelf een video kan toevoegen dat is heel andere koek.

Ik (Els) had zelfs nog nooit apps gebouwd, verder dan een simpele (heel simpele) website was ik niet gekomen.

Met behulp van youtube ben ik een heel eind gekomen, lang leve alle developers die deze tutorials filmen en online zetten!

Maar wat is dat ingewikkeld zeg! Er komt echt veel meer bij kijken dan gewoon de plaatjes op de juiste plek zetten.

Neem nou zo’n picto. Die in het scherm zetten is niet zo moeilijk, maar dan moet je nog zorgen dat je hem kan aanklikken en er een groene rand om komt. Hij moet niet werken als hij nog niet aan de beurt is en als je het proces opnieuw wil starten moet de groene rand weer verdwijnen.
Gelukkig heb ik mijn eigen hulplijn, Thomas! Het meeste programmeerwerk is nog steeds in handen van hem.

En wat heb ik een diep respect voor hem, soms dacht ik wel eens: “hoezo kun je zo lang doen over die ene functie?” maar nu begrijp ik het allemaal veel beter.

PS: je ziet dat de apps in de appstore niet gratis zijn, we willen de apps graag reclame-vrij houden. Dit betekent dus ook geen inkomsten vanuit de reclame’s, vandaar dat we hebben besloten een klein bedrag per app te vragen.

Leave a Reply