Ons Gezin

Kerst…feest?!

By december 26, 2017 No Comments

De kerstdagen van 2016 waren best pittig. We probeerden wel goed te reageren op Wesse, maar het was toch een groot feest van overprikkeling. Dit jaar hadden we ons dus, samen met onze orthopedagoge, goed voorbereid. Niet reageren, maar dingen voor zijn, was ons motto.

We hebben eerst gekeken wat Wesse nodig heeft, hij heeft geen nood aan een heel gedetailleerd schema wat er gaat gebeuren, als hij weet naar welke opa&oma we gaan, is het goed. Waar hij wel behoefte aan heeft is rustmomenten en ontladingsmomenten.

We hadden dus alvast spullen meegenomen zodat hij lekker in bad zou kunnen (wat hij tijdens de dagen dan weer juist niet wilde). En we hielden rekening met het televisiescherm, dit vind Wesse te groot en hij vlucht dan vaak naar buiten. Dus op die momenten mocht Wesse, met koptelefoon, op de telefoon een filmpje kijken. En liep hij even de kamer uit, dan riepen we hem niet terug maar gingen juist mee met hem, samen even op de trap spelen of boven stoeien helpt hem vaak goed. En voor we op visite gingen zorgden we voor ontspanning door even het bos in te gaan.

Al met al was het dit jaar voor allemaal een feest en hebben we kunnen genieten! De komende dagen zullen we vast even bij moeten komen van al de indrukken en het lekkere eten, maar het verschil met vorig jaar is groot!

Nu op naar oud en nieuw!