De makers van Kidztools zijn Thomas en Els. Thomas is van beroep programmeur en Els heeft na haar SPW-diploma ruim 10 jaar op P&O gewerkt. Thomas en Els zijn ouders van 2 jongens, waarvan de oudste op 3-jarige leeftijd de diagnose (klassiek) autisme kreeg. Om hem te helpen bij diverse dagelijkse zaken zijn ze apps gaan bouwen die hen en Wesse ontzettend hielpen. Deze kennis en hulpmiddelen willen ze niet voor zichzelf houden, maar ze hebben besloten om deze middels Kidztools te delen met andere ouders.

Thomas

Als ICT-er heb ik een voorliefde voor digitaal werken. Al snel kwam ik erachter dat ik niet de juiste apps kon vinden die aansloten bij de belevingswereld van een jong kind. De meeste apps waren te ingewikkeld, gericht op oudere kinderen of bestonden gewoon niet. Dus besloot ik ze zelf te gaan bouwen. En het werkte! Wesse vond het leuk en leerde zo op een ontspannen manier hele belangrijke vaardigheden zoals naar de wc gaan en zichzelf aankleden.

Els

Kidztools komt voort uit onze eigen behoefte. Onze oudste zoon heeft autisme en toen wij hem met picto’s wilden helpen zindelijk te worden, kwam Thomas met het idee om er een app voor te bouwen. In plaats van een rijtje picto’s op papier, werd het een rijtje picto’s op de app, die Wesse zelf kon afvinken. En als kers op de taart: een filmpje als beloning!
De app werd een success bij Wesse en professionals waarmee we spraken waren enthousiast. Ruim een jaar later viel bij ons het kwartje: hier moeten we wat mee doen!
We schreven al onze ideeën op, richten een FacebookPagina en website op en gingen aan de slag. Kidztools was geboren!