Ons Gezin

Vakantiepret

By september 10, 2018 No Comments

Eerlijk? We zagen best wel op tegen de vakantie! Onze ervaringen met de kinderen en slapen in de tent waren niet geweldig (understatement) en de bezoekjes die we brachten aan campings leken meer op een kat-en-muis-spel om de kinderen in de gaten te houden dan op relaxed kamperen.  En dan las ik ook nog een artikel van Arie Boomsma, die met minder energie van z’n vakantie met kinderen was teruggekomen dan dat hij was heengegaan. Als Arie al moe was, hoe moest het ons dan ooit lukken?

We bespraken de vakantie (en waar we tegenop zagen) uitgebreid met onze gezinsbegeleidster en (zoals altijd) wist zij ons goed te helpen met een plan.

Op school werkt Wesse met een dagindeling in picto’s. Thuis gebruiken wij ook picto’s, maar niet zo specifiek als op school, normaal is hij dit thuis ook niet nodig. In de vakantie zou het waarschijnlijk voor Wesse heel fijn zijn als we hem deze duidelijkheid toch zouden bieden. Daarnaast gingen we op zoek naar een camping die voldeed aan onze eisen:

-overzichtelijk
-een veldje met speelgelegenheid zodat Wesse zich in de buurt van de tent kon vermaken
-niet te toeristisch/te druk.

We vonden een camping via internet, gingen even langs om te kijken en voelden “dit moet het worden!”

Geboekt en een week later gingen we op reis.

De eerste dag begon met meer regen dan de hele vakantie was gevallen, een koude-record ’s nachts en een bezoekje aan de spoedpost met peuter die op z’n schep was gevallen.
De volgende ochtend zuchtte de peuter en zei:” mama, ik vind kamperen echt heel leuk!”.

Elke ochtend maakten we een picto-rij tot de lunch, en bij de lunch tot en met naar bed gaan. Tussendoor een iPad-momentje om even te relaxen (zowel voor kinderen als ouders). Aan zijn stoel hing een rijtje picto’s met de belangrijkste regels: bij de tent blijven, niet zomaar in het water en vertellen als je naar de wc gaat (deze gebruiken we al een aantal vakanties).

De uitjes kozen we ook uit, passend bij Wesse, geen drukke attractieparken maar spelen in het bos, een avonturenpad wandelen en rustige speelgelegenheden bezoeken. En ’s avonds lekker warm rond het kampvuur eten.

De camping was al in naseizoen-modus, dus de kantine was al heerlijk rustig. Alle ruimte voor Wesse om zijn eigen fantasiespel te spelen, zonder ‘gestoord’ te worden door miscommunicatie met andere kindjes (en voor peuterbroertje Joas waren er voldoende camping-vriendjes).

We hebben gelachen, geklommen, moddersoep gemaakt, gefietst, gezwommen,  vuurtje gestookt en genoten!

Wat we vooral hebben geleerd? Meebewegen daar waar mogelijk zorgt voor rust en relaxedheid bij het hele gezin.
En …kampeergeluk hangt niet af van de weersomstandigheden 🙂 

Oh en psssttt: We maakten voor de vakantie nog een wijziging in een aantal apps, deze zijn nu gratis te downloaden! Zo kun je, voor je de volledige functionaliteit aanschaft eerst eens kijken of deze app is wat je wilt.